Inspiratie: LMV Silia jurk in zandkleur

Inspiratie: LMV Silia jurk in zandkleur

04/03/2020 0 Door Anoniem Anoniem

De Silia van de La Maison Victor is zonder twijfel 1 van de meest succesvolle patronen van 2019. Voor de kerst maakte ik een donkerblauwe velvet, maar aan 1 Silia heb je gewoon niet genoeg. Ik wilde dus ook nog een zomereditie en toen ik voor Kathleen aan de slag mocht viel mijn oog al snel op de uni stoffen van Fabrilogy.

Leuk geprijsd én duurzaam, dat wilde ik wel uitproberen!

Stof Tetris

Puzzelen met patroondelen kan flink schelen in benodigde stof!

In de LMV staat dat je voor een Silia in mijn maat (42-44) zo’n 2,5 meter stof nodig hebt. Nu zijn de uni stoffen van Fabriology 1,5m breed, dus ik ging eens kritisch kijken. Na wat passen en meten kwam ik uit op…

1,8m! Dat is nog wel een verschil met 2,5 meter! Ik zou je dan ook altijd willen aanraden, om goed naar de patroondelen te kijken en zelfs al wat te puzzelen voordat je stof besteld. Teveel reststof is natuurlijk niet duurzaam.

Ik heb uiteindelijk 2 meter besteld, rekening houdend met 10 cm krimp en ik moet zeggen dat ik het echt doodeng vond om zo weinig stof te bestellen, want stel je voor dat ik nou te weinig had?

Nou ik had ook genoeg aan 1.80!

Het resultaat

Ik had wat extra stof besteld, want mijn motto is: Twinning is altijd winning! Dus maakte ik ook een jurkje voor mijn dochtertje in dezelfde stof.

Tijdens het knippen merkte ik al op dat de Fabrilogy stof van erg mooie kwaliteit is, naaien was net zo’n feestje en in 1 avond zat mijn jurk in elkaar.

Ik ben zo fan dat ik nog een Silia ga maken van Fabriology stoffen, nu nog kiezen welke kleur.. dat zal echt niet makkelijk zijn!

De stof

De zandkleurige uni stof van Fabrilogy vind je hier.

Voor alle 44 kleuren betaalbare basics, klik hier.

Dit artikel is geschreven door een lid van de sewing community van Sew4Planet. Ivm privacywetgeving worden er geen persoonsgegevens meer gedeeld van de schrijfster.