Maak kennis met.. Linda Relax’mMode

Maak kennis met.. Linda Relax’mMode

10/02/2020 0 Door Sew4Planet

Hallo, mag ik me even voorstellen 🙂

Mijn naam is Linda, 36 jaar, getrouwd, moeder van 2 zoontjes van 4 en 6.
Ik woon in het zuid-oosten van Nederland, vlakbij ’s-Hertogenbosch.
In het dagelijks leven ben ik Projectmanager bij ProRail.

Waarom zelf kleding maken?

Al vanaf mijn jeugd is de naaimachine in mijn omgeving aanwezig. Als klein meisje mag ik modeshows lopen in kleding gemaakt door mijn moeder. Ik heb het naaien dan ook van haar geleerd, zij was tenslotte opgeleid tot coupeuse. Toen ik iets ouder was, ben ik zelf achter de naaimachine gekropen. Eerst om te naaien voor mijn barbiepoppen maar later ook voor mezelf.

Tijdens mijn studie verloor ik interesse in het naaien, vooral omdat ik geen leuke stoffen voor mezelf kon vinden in het aanbod dat er toen was. Ik heb het naaien weer opgepakt toen mijn jongste zoontje bijna 1 was. Tijdens het surfen op internet stuitte ik tegen een webshop aan met stoffen en ging er een hele nieuwe wereld voor me open.

Sinds 2016 maak ik de meeste kleding voor mijn zoontjes zelf. Waar ik ben begonnen met simpele shirts en truien, rollen er nu ook hoodies en broeken voor hen onder mijn naaimachine vandaan.

Sinds 2017 heb ik ook het naaien van kleding voor mezelf opgepakt. Het maken van kleding op maat voor mezelf en mijn kinderen bevalt me zo goed, omdat elk kledingstuk perfect past!

Mijn naaimachine en lockmachine

Ik ben begonnen met naaien op een simpele machine die ik ooit van mijn moeder had gekregen, zodat ik zelf mijn broeken kon inkorten. Maar al snel leidde het naaien op die machine tot veel frustratie. Ik was soms ruim 1 uur bezig om de juiste draadspanning in te stellen.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goede en betrouwbare naaimachine. Die mocht geen fortuin kosten, dus kwam ik uit bij de Brother Innovis 15. Een degelijke machine, met de meest noodzakelijke steken die je nodig hebt.

Ik denk dat ik ongeveer 1 jaar later mijn machinepark heb uitgebreid met een lockmachine. Wat een verademing is dat! Omdat ik veel met rekbare stoffen werk vind ik een lockmachine onmisbaar! Ik heb een Juki MO-734DE, dat is echt een heerlijke machine om mee te werken!

Mijn favoriete patronen

Ik ben zelf erg fan van PDF patronen, en dan in het bijzonder van Sofilantjes en Misusu Patterns. Er zit een duidelijke omschrijving bij de patronen en als je die stap voor stap volgt is de pasvorm gegarandeerd goed.

Als ik een naaimagazine mee naar huis neem, dan is dat zeker La Maison Victor. De patronen sluiten niet altijd zo mooi aan als de PDF patronen, maar de ontwerpen spreken me wel vaak aan. Hierdoor ga ik toch vaak overstag. Inmiddels heb ik al wel genoeg ervaring dat ik de patronen prima kan hacken zodat ook die pasvorm altijd goed zit!

Waarom GOTS biologische stoffen?

Ik gebruik de laatste tijd veel GOTS/Duurzame stoffen omdat ik merk dat de kwaliteit van deze stoffen zo goed is. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn bijdrage te doen aan een stukje betere wereld! De ontwerpen van Lillestof vind ik schitterend! Er zit altijd wel iets moois tussen voor mij of 1 van mijn zoontjes.

Waarom Sew4Planet?

Ik kies voor Sew4Planet omdat ik de missie heel mooi vind.

Eigenaresse Kathleen wil de textielbranche verduurzamen en heeft daarom alleen échte duurzame stoffen in haar assortiment. Dat betekent dat biologische stoffen ook altijd een GOTS certificering hebben. Ik hoop jullie met mijn creaties ervan te kunnen overtuigen je kleding te naaien met deze schitterende duurzame stoffen!