Review: Permeo jurk van Sofilantjes

Review: Permeo jurk van Sofilantjes

14/02/2020 0 Door Sew4Planet

Wow ik ben echt blij met dit patroon! Ik houd heel erg van de basic kleuren van Fabrilogy en deze jurk geeft je eindeloos mogelijkheden om daarmee te spelen! In dit geval twijfelde ik heel erg tussen zand, petrol en roest..

Ik vind het altijd mooi om op zoek te gaan naar de kleuren die in de print voorkomen, al is dat niet altijd nodig natuurlijk. De roest kleur is wat donkerder dan het vosje maar het past wel prachtig bij de intens gele kleur van de stof.

Patroon varianten

Het Permeo patroon geeft je een aantal opties om het topje te maken, ik koos voor de A variant met een mooie omslag. Daarnaast kan je lange of korte mouwen maken, mét of zonder een contrasterende streep. Ik koos voor een simpele korte mouw, omdat de print van mijn stof alle aandacht verdient. En omdat ik een zomerjurk voor ogen heb.

Het contrasterende biesje voor de top is perfect op maat volgens het patroon, dat heb ik wel al anders ervaren. Geen lubberende boord 🙂
Simpel maar prachtig: de omslagtop van het jurkje. Als je deze af hebt ben je al bijna klaar, het is zó snel en prima te doen voor beginners!

Werkbeschrijving

Waar ik altijd blij van word is dat je niet te veel tijd verlies aan het uitzoeken van patroondelen en het uitknippen ervan. Sofilantjes doet het echt goed door in de tutorial uitgebreid stap voor stap én gestructureerd te benoemen wat en hoe je het moet knippen (voor alle varianten apart!).

Bij de A variant maak je een omslagdeel bovenaan, een tailleband en een rokdeel. De mouwen zijn in het topje al verwerkt en hoef je alleen met een boordje af te werken. Vlot en vrij simpel.

Tip

Als je dit patroon gaat maken, let dan goed op bij het sluiten van de zijnaden. Je moet bij de tailleband goed spelden en je machine indien nodig een beetje ondersteunen. Aan de voorkant heb je bij de band maar liefst 4 lagen stof. Daarom gebruikte ik een hulpstuk van mijn Husqvarna om het naaivoetje er moeiteloos overheen te laten gaan.

sofilantjes permeo jurk meisje maat 104
Het resultaat.. een prachtige zomerjurk die ook in de herfst niet zal misstaan.. mits mijn dochtertje tegen die tijd niet eruit gegroeid is natuurlijk 🙂

Fabrilogy stoffen: betaalbaar duurzaam

De stof is Fox geel van Fabrilogy, een GOTS gecertificeerde biologische tricot. Ik ben fan van Fabrilogy omdat het top kwaliteit is, intense kleuren heeft (die niet vervagen door het wassen) én het is prima betaalbaar!

De stof is te krijgen in de webshop, vind ‘m hier: https://www.sew4planet.nl/p/2000-200-jersey-fabrilogy-print-fox-geel